SENLAB HAKKINDA

ÇEVRE

ENERJİ

Sürdürülebilir Enerji Laboratuvarı

İklim, çevre ve enerji sacayağında yenilikçi bir platform olan Sürdürülebilir Enerji Laboratuvarı (SENLAB), disiplinlerarası bir yaklaşımla enerji alanındaki akademik çalışmalara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Özellikle sosyal bilimler bakış açısının ve sürdürülebilir enerji kavramının önemini vurgulayan SENLAB’ın öncelikli çalışma konuları, enerji ve çevre politikası yapım süreçleri, mevcut enerji ve çevre politikalarının analizi ve gelecek tasarımı, enerji ile ilgili karar alma süreçlerinin değerlendirilmesi, enerji güvenliği, enerji jeopolitiği, enerji dönüşümünün ekonomik, sosyal, politik ve çevresel etkileridir.

SENLAB, yerel ve küresel ölçekte enerji sektörünün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilme misyonuyla iklim değişikliği, çevre ve enerji ile ilgili konularda, etkin bir toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması temel yaklaşımını benimsemiştir. Bu doğrultuda, çalışmalarında Türkiye ve dünya enerji sektörünü politik, ekonomik ve teknolojik yönleriyle inceleyen SENLAB, bu kapsamda ulusal ve uluslararası paydaşlarla da işbirlikleri geliştirmekte, farklı paydaşların görüşlerini de dikkate alan, güncel verilere dayalı etki analizleri gerçekleştirmektedir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde kurulan SENLAB, gerek kamu düzeyinde gerekse özel sektör ile geliştirilen yakın ilişkiler doğrultusunda, Üniversite-Sanayi işbirlikleri çerçevesinde öncü çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmaların gerçekçi ve sonuç odaklı çıktıları, özellikle enerji sektörü iş dünyası tarafından kullanılabilecek nitelikte tasarlanmaktadır. Benzer şekilde, AB Ufuk 2020 (Horizon 2020) ve TÜBİTAK projelerinde de aktif bir paydaş olarak yer alan SENLAB, tarafsız, kapsayıcı, sorumlu ve bilgi temelli bir yaklaşımı çalışmalarına yansıtmaktadır.