Entegre Sürdürülebilirlik: Enerji, Gıda ve Su

Çalışma Alanı Lideri

Prof. Dr.
Muhittin Hakan
DEMİR

muhittin.demir
@ieu.edu.tr

+90 (232) 488 84 77

Entegre Sürdürülebilirlik: Enerji, Gıda ve Su Çalışma Grubu, enerji, gıda ve su kaynaklarının birbiriyle ilişkili ve birbirine bağımlı doğasını ele alarak sürdürülebilirlik perspektifinden bütüncül çözümler geliştirmeyi amaçlamaktadır. Enerji, gıda ve su üçgeninde yaşanan krizlerin küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınma hedefleri için önemli bir tehdit oluşturduğunu kabul eden bu grup, bu alanlarda entegre stratejiler geliştirmeye odaklanmaktadır. Kaynak yönetimine bütüncül bir yaklaşım benimseyen grup, bu üç temel alan arasındaki etkileşimleri analiz ederek sürdürülebilir sistemlerin inşasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Çalışma grubu, enerji üretimi ve tüketiminin gıda güvenliği ve su kaynakları üzerindeki etkilerini değerlendirirken, tarım ve su yönetimi uygulamalarının enerji tüketimi ve verimliliği üzerindeki etkilerini de incelemektedir. İklim değişikliği ve artan kaynak kıtlığı karşısında enerji, gıda ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve bu alanlarda yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi grubun çalışmalarının merkezinde yer alıyor. Bu bağlamda grup, yerel ve uluslararası paydaşlarla işbirliği içinde gıda ve su güvenliğini sağlarken aynı zamanda enerji sistemlerini sürdürülebilir kılacak politika ve uygulamalara odaklanmaktadır.