Tel: +902324888141

Prof. Dr. Çiğdem
KENTMEN ÇİN

Kıdemli Araştırmacı

Çiğdem Kentmen Çin, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden almıştır. Yüksek Lisans derecesini, araştırma görevlisi olarak da çalıştığı Bahçeşehir Üniversitesi’nin Avrupa Çalışmaları programında tamamlamıştır. Doktorasını University of Missouri, Columbia’dan Siyaset Bilimi üzerine 2007 yılında almıştır. Aynı yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır. 2012 yılında Doçentliğe, 2018 yılında Profesörlüğe yükselmiştir. 2014 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından siyaset bilimi alanında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) kazanmıştır. Araştırma alanları kamuoyu, seçmen davranışları ve siyasal katılımdır. Kasım 2018’den beri de İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yerine getirmektedir.